Monday, July 03, 2006

 

Uzima 2

In Kenia vliegt Piloten zonder Grenzen voor Terre des Hommes. Per vliegtuig wordt daar een mobiele kliniek verzorgt, zie ook de Kenia link op deze weblog.
Eind vorig jaar is het vliegtuig daar verongelukt. Gelukkig zonder fysieke gevolgen voor de inzittenden.
Inmiddels is er een ander vliegtuig gevonden in Amerika. Dat is overgevlogen en staat nu op Lelystad. Een mooie gelegenheid om de twee aanstaande Afrika vliegers Bas en Niels kennis te laten maken met de Cessna 206 en tegelijkertijd dit nieuwe vliegtuig eens aan de tand te voelen.
Zondag 2 juli was een stralende dag. Dennis zou de Uzima II (zo heet ie) overvliegen vanuit Midden Zeeland, waar hij een (verf)spuitbeurt had gehad. Om 11:00 uur kwamen we allevier samen op Lelystad. Na benzine en koffie te hebben getankt, gingen we naar Oostwold in Oost-Groningen met Niels als eerste vlieger. Na onderweg wat te hebben geoefend met steile bochten en langzaam vliegen – wat kan dat ding langzaam en wat maakt ie daarbij een hoop herrie – kwamen we op Oostwold op tijd voor de koffie.
Na de koffie zijn Niels, Bas en ik weer ingestapt voor heel veel oefenlandingen. Met remkleppen en zonder. Met motor en zonder. En natuurlijk met als toetje de baan vrijmaken. Dus laag en hard met wind mee over de baan, zodat mens en dier aan de kant gaan en dan aan het eind keren en landen. Erg leuk. Doen we vast nog eens. Halverwege even een korte plaspauze midden op de baan, een vliegerwissel en het was Bas zijn beurt. Bas heeft ons ook weer naar Lelystad gevlogen.
Het was een prachtige dag.

Comments: Post a Comment

Links to this post:

Create a Link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?