Thursday, October 02, 2008

 

Nieuw bloed in de CAR

John de Bruin heeft in juni de CAR verlaten. Zijn tijd zat er zowat op en de benzine was ook op. Dan kan je verder weinig meer doen. Pere Tanneguy is trouwens ook voorgoed uit Bangui vertrokken. Het zal ze in maison St Charles nog jaren spijten. Tanneguy was een ontzettend toffe peer.
Zeventien september is het nieuwe bloed aangetreden in de persoon van Cor van der Maar. Schilder uit Groningen en capabel sportvlieger. Samen met John is Cor naar de CAR gegaan om daar een half jaar de mensen van dienst te zijn. Helaas moest John al na een week weg, maar het geregel ging een stuk vlotter dan toen ik in september 2005 aantrad. Aan het eind van de week was alles geregeld zodat Cor zelfstandig onderweg kon.
Echter, het onderhoud bij Minair laat toch nog steeds te wensen over, waardoor Cor en John slechts één uur samen konden vliegen. Voor Cor een eerste kennismaking met dit - voor hem - nieuwe type vliegtuig. Gelukkig was pere Helmut ook net terug uit Oostenrijk, zodat hij Cor verder kan begeleiden. Maar Helmut is twee maanden weggeweest en hij heeft dus een stapel werk die in Mobaye op hem licht te wachten. Zodoende kan hij Cor niet de tijd geven die Cor nodig heeft.
Gelukkig komt zoals altijd de cavalerie net op tijd. Bas Hellings - ook exCAR ganger - is net terug van Namibie en wacht nu op een visum voor Indonesie waar hij in de voetsporen van zijn illustere voorganger Mario treedt. En dus heeft Bas wat tijd omhanden. Bas vond het een geweldig idee om even de mensen in de CAR te groeten, dus één oktober zat Bas op het vliegtuig naar Bangui.
En de volgende CAR ganger staat al op stapel. Aanstaande zondag krijgt hij een tweede interview en een vliegtest. Hij zal - als alles goed gaat - het stokje weer van Cor in de CAR overnemen.

p.s. leuk bericht (ahum) de benzine is een euro duurder geworden en kost nu 3,60 per liter. Het ding verbruikt 60 liter per uur. Pfffffffffffffffffffffffffffffff................

Comments: Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?